21 Aralık 2009 Pazartesi

Kombinasyon kilidi

Kombinasyon kilidi olan sayı veya sembol bir dizi kilidi açmak için kullanılan kilit bir türüdür. Dizisi birkaç diskleri veya cams etkileşim tek bir döner çevirmeli kullanarak, doğrudan kilit mekanizması veya bir elektronik veya mekanik tuş takımı ile etkileşim yazılı rakamları ile birkaç dönen diskler bir dizi kullanılarak girilebilir.

Gibi kilitleri genelde açık değerlerini bir arada gerektirmeyen bir matematiksel açıdan, "kombinasyon" kilit bir isim hatası vardır. Bağlantılı bir yanlış kanı da kilidini kodu permutasyonu olduğunu, ancak değerleri kilidi açmak için kullanılan seti tanımlanması için doğru terim dizisidir.
Tarih

Erken şifreli kilit Keramikos, Atina üzerinde Roma dönemine mezarına kazılmıştır. Küçük bir kutu ekinde, onun yerine keyholes birçok seçkin çevirir. [1] 1206 yılında Müslüman mühendis El-Cezeri kitabında al-Ilm Wal-Amal al-Nafi Fi Sina'at-Hiyal bir kombinasyon kilit belgelenmiş ( Bilgi Dahice Mekanik Cihazlar of Kitap). [2] Muhammed el-Astrulabi (M.Ö. 1200) da, ikisi Kopenhag ve Boston müzelerinde tutulmaktadır [3 kombinasyon kilitleri yapılmıştır].

Gerolamo Cardano daha sonra 16. yüzyılda bir kombinasyon kilit nitelendirdi.

Joseph Loch adında bir Alman adam 1878 yılında Kilidi Tiffany's Kuyumcular New York City, ve gelen 1870'lerin 1900'lerin tasarım ve şifreli kilit fonksiyonları daha çok sayıda iyileştirmeler yapılan modern kombinasyonu icat olduğunu söyledi. [ 4]
Çoklu arama kilitleri

Bir kombinasyonun kilidinin basit türleri, genellikle düşük görülen güvenlik bisiklet kilitler ve evrak içinde, çentikler onları oyulmuş birkaç dönen diskler kullanır. Lock pin birkaç dişleri üzerinde dönen diskler içine hangi kanca sabitlenir. Zaman disklerde çentikleri bacağını diş uyum, kilit açılabilir.

Bu kilit bir kombinasyonun kilidi ve en az güvenli türleri olarak kabul edilir, bu tip birçok kilitler hızla doğru kombinasyonu bilmeden açılabilir. Bu şekilde bir açma parçaların işleme hafif düzensizlikler bağlıdır.
Tek bir arama asma kilit.
Bir Stoplock kombinasyonu asma kilit bir bileşen parçalar.
Tek arama kilitleri

Kombinasyon asma kilitler veya kasalar üzerinde birkaç paralel diskleri veya cams etkileşim tek bir çevirmeli kullanabilirsiniz bulundu kilitlenir. Alışıldığı gibi, bu tip bir kilit çevirmeli ilk sayı için saat yönünde, ikinci yönünün tersine çevirerek, ve bu süreç bir alternatif moda son rakam kadar açıldığında ulaşılır. Cams tipik ve bir çentik çentik veya varsa zaman kombinasyonu doğru girilirse, çentik, onları girebileceği ve kilidi açık mandalını izin hizalamak.

Kilit ve kalitesine bağlı olarak, bazı tek arama kombinasyon kilitleri de nispeten kolayca mağlup edilebilir. Tipik asma kilitler cömert tolerans ile, doğru erişimi sırada 'bir basamak play' iki, üç veya daha fazla izin üretilmektedir. 60-numarayı aramak üç cams ve oyun üç basamağı göz önüne alındığında, arama alanı potansiyel kombinasyonlarda 60 × 60 × 60-20 × 20 × 20, 96% indirim azalır.

Ayrıca, mekanizması test kilit durumunu değiştirmez kilidi açmak için, çoklu kombinasyonlar sırayla, büyük ölçüde kaba kuvvet arama süresini azaltarak güvenilir olabilir. İlk iki rakam normalde bir kez, daha sonra, ikinci rakam, arama sırayla basamak aracılığıyla, her biri üzerinde kilit test döndürülür itibaren girilir. Eğer giriş için ilk basamak, üç cams bir 60 numarayı aramak için rakam ve bir üçüncü basamak için ikinci, sonra ikinci normal arama süresi iki saniye (3 + 2 + 1) × olurdu üç saniye sürer 60 ³. Azaltılmış arama süresi (3 + 2 + 60) × 60 ², 360 saat arasında yaklaşık% 82 bir azalma 65 saat olacak. Bu strateji haneli ikinci de, biraz daha arama süresini azaltmak için uzatılabilir.

Ne zaman bu iki stratejileri özellikleri yukarıda verilen bir kilidi birleştirilir, kaba kuvvet arama zaman daha büyük% 99 azalma, yani 360 saat alınmış olacak bir kaba kuvvet arama bir ulaşılabilir 2,78 saate kadar azalır. Birden fazla Bu hala önemli ölçüde daha iyi güvenlik arama kilitler ve birçok kilitlenmiştir kilitleri, ama yüksek güvenlik uygulamaları için kabul edilemez.

Ucuz asma kilitler çoğu ayrıca bir kombinasyon girmeden köstek serbest bir asma kilit shim kullanımı gibi mekanik saldırıları doğrudan karşı hassastır. Kadar durdu Master Kilit tarafından yapılan asma kilitler Erken kombinasyon kilit ve kelepçe çekerek ve çevirmeyi tarafından kırık olabilir; birlikte her sayı bu şekilde ortaya olabilir. 40-pozisyonu arama Master asma kilit daha yeni modelleri, ve birlikte son rakam vermek bir mekanik zaafım var ilk iki rakamı son numarası ile matematiksel bir ilişki var. Bu zayıflık 64.000 den mümkün kombinasyon sayısını azaltan bir ki nispeten kısa sürede 100, sadece güvenilir olabilir.
Diğer tasarımlar

Birçok kapı girişi kolaylaştırmak için bir tuş takımı bir sayısal dizisine girmek için kullanıcı gerektiren kombinasyon kilitleri kullanın. Bu özel kilitler genellikle elektronik devreler ve ek kullanılmasını gerektirir. Bu sistemin başlıca avantajı, eğer büyük bir ofisin kapısı için kullanılan ki, her çalışan her bir kişi için önemli kaynağı gerek kalmadan kod numarası söyledi olabilir. Ancak, kod numarası istenen grup dışından birisi tarafından veya öğrenilen düzenli değiştirilmez, bir potansiyel saldırgan kolay erişime izin verebilir (aynı tüm kombinasyonu ve kilitlenmiş kilitler, ve söylenebilir, başka güvenlik tedbirleri, ancak) .

Elektronik kombinasyon kilitleri, süre genellikle kendi mekanik meslektaşları üzerinde saldırılarından kasası, hatalarını kendi ayarlamak muzdarip. Eğer sayı düzeni sabit olduğundan, kilit sırasını belirlemek için birkaç başarılı kere görüntüleyerek kolay. Benzer şekilde, birlikte numaraları (ancak tesbit edilebilir değil gerçek dizisi) tarafından hangi tuşları yakın zamanda kullanım belirtileri gösteriyor. Daha gelişmiş elektronik kilitleri bu saldırıları önlemek için numaralar 'yerleri rastgele karıştırmak olabilir.

DaVinci Code Dan Brown küçük bir kasası gibi içinde bir küçük kilitli bölme içeren kombinasyon kilit bir tür tanımlamak için terim Kripteks icat etti.

Iç mekanizmaları
* A relock tetik, veya dahili relocker, kombinasyon ayrılmaz bir parçası kendisi kilidi. Genellikle zaman arama mil üzerinden yumrukladı etkinleştirmek tasarlanmıştır. Tetikleyici bir bahar oluşabilir-kolu veya pistonu bu cıvata zaman arka kapağı kilidi davadan yerinden bir ölçülendirme yüklendi. Bazı kombinasyonu da bir meşale saldırı durumunda harekete termal relock tetikleyici ile donatılmıştır kilitlenir. Hemen hemen tüm kasalar Dünya Savaşı'ndan sonra yapılan relock var bunların kombinasyonu kilitler de tetikler.

Üreticiler

Master Kilit
* Sargent ve Greenleaf
* Wordlock

Referanslar

1. ^ Hoepfner, Wolfram (1970), "Ein Kombinationsschloss aus dem Keramikos", Archäologischer Anzeiger 85 (2): 210-213
2. ^ Paul Vallely, nasıl İslam Mucitler Dünya, Independent, 11 Mart 2006 değiştirilmedi.
3. ^ Hill, D.R. (1998) Çalışmaları ortaçağ islmaic teknoloji, Ashgate içinde.
4. Joseph Loch, ABD patent 200.070, 5 Şubat 1878 tarafından ^ Permutasyon İÇİN tumblers IN "İYİLEŞTİRME-KİLİT". Google Kitaplar bulundu. [1]

Dış bağlantılar

* Nasıl Kombinasyon Kilitler İş HowStuffWorks.com
* Locksoft glossary

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder