21 Aralık 2009 Pazartesi

Çelik Kasa Açmak

Çelik Kasa Açmak

"Çelik Kasa Zorlayarak Açma" Buraya yönlendirir. Için Fiyat Sağ Oyunu, Çelik Kasa kırıcılar bakın. Life on Mars episode Doğum için, Mars) Çelik Kasa kırıcı (Yaşam bakın.
"Hırsızı" burada yönlendirir. Video oyun için Hırsızı bkz: Ultimate Puzzle Adventure.
Çelik Kasa imha elektronik bileşenler

Çelik Kasa çatlama, kombinasyonu genellikle olmadan Çelik Kasa bir açma işlemidir. Ayrıca bir bilgisayar korsanı çabaları, bu durumda "ya da siyah şapka kesmek çatlama kısaltılabilir Çelik Kasa bir bilgisayar sistemi, girmeye anlamlara gelebilir.
Içeriği

* 1 Tarihçe
* 2 Fiziksel yöntemler
o 2,1 Kilit manipülasyonu
o 2,2 kombinasyonu Tahmin
o 2,3 Autodialers
o 2,4 Zayıf noktası sondaj
o 2,5 Brute Force yöntemleri
o 2,6 Radyolojik yöntemler
o banka tonoz içine 2,7 Tünel
* 3 Medya tasvirleri
* 4 Ayrıca bakınız
* 5 Kaynaklar
* 6 Dış bağlantılar

Tarih

Çelik Kasa kutular yüzyıllar boyunca var olmuştur, ama geç 18. yüzyıla kadar o dökme demir kullanımı yaygınlaştı ve sağlam metal kutuları oluşturmak için kullanılan değildi. 19. yüzyılda, Çelik Kasa kırma teknikleri (kutu işleri olarak bilinen [kaynak belirtilmeli]) yaygın olarak kullanılan banka soygunu oldu. 20. yüzyılda, çelik üretiminde gelişmeler ve fiziksel para kasası bir yaygınlık azalma-çatlama önderliğinde azalan bir güven.
Fiziksel yöntemler

Farklı süreçleri ve inşaat bağlı olarak Çelik Kasa bir çatlak için kullanılabilir. Farklı prosedürler farklı kasalar çok Çelik Kasa açmak için gereken-kraker farklılıkların farkında olmak gerekir.
Kilit manipülasyonu

Çelik Kasa bir kırılmasının en kaçamak şekilde sipariş kombinasyon aslında Çelik Kasa bir zarar vermeden Çelik Kasa açmak için gerekli almak için kilit manipüle etmektir.

Bazı döner kombinasyon kilitleri hissediyorum veya sipariş kombinasyon Çelik Kasa açmak için gerekli belirlemek için ses tarafından manipüle edilebilir. Daha sofistike kilitleri tekerlekleri bu Çelik Kasak açığını azaltır hafif malzemelerden yapılmış kullanın. Başka bir anti-manipülasyonu mekanizması tekerlekler çok daha zor dokunma tekniklerini yapmak (yanlış bardak çentikler) tırtıklı olduğunu. Başka bir savunma bir kavrama bu tumblers bir pozisyon dışında çit ile temasa engeller tipi sürücü tekerlek olduğunu. Bu kilitler, bir "tıklama tıklayın" hissi arama veya buna itilir ve açık bir çevirmeli tarafından belirlenebilir. Manipülasyon ve çilingir tercih edilen seçim kaybetti kombinasyonunu lokavt, çünkü hiçbir tamirat veya hasar gerektirir, ama son derece zaman alıcı yıl içinde iyileştirmeler kilidi nedeniyle olabilir ve aynı zamanda ana zor bir sanat. Bazı kombinasyon asma kilitler de çekilmesi ve köstek üzerinde kaldıraç uygulanması sırasında kombinasyonu onları kilidini gerekli olmadığını belirlemek için her çevirmeyi tarafından manipüle edilebilir.

Diğer bilgileri birlikte sağlıklı ilgili yokluğunda, bir kombinasyonun kilidi her türlü kombinasyon arama tarafından açılabilir. Richard Feynman [1] bir çok kombinasyon kilitleri, bu nedenle içeri arama ayarlarında bazı "bulaşık" izin keşfetti bunun için belirli bir kombinasyon yalnızca bir alt kümesi denemek gerekebilir Çelik Kasa. Bu büyük ölçüde zaman anlamlı kombinasyon sayısı egzoz için gerekli azaltır. Zaman çözümünde daha fazla düşüşü bir sonraki anlamlı ayarın gelecek için son tekerlek nudging önce ilk tekerlekler belirli bir ayar için son tekerlek için mümkün olan tüm ayarları deneyerek, yerine kilit bir numara her zaman sıfırlanması ile elde edilir bir yöne döner içinde.
Kombinasyonu Tahmin

Çelik Kasa şaşırtıcı sık sık basitçe kombinasyonu tahmin tarafından düşebilir. Kasalar imal çoğu üretici-set kombinasyonu ile gelen gerçeğinden sonuçlanır. Bu kombinasyon (bir deneyin olarak bilinen çıkış kombinasyonu), böylece kendi yeni kombinasyonu ayarlayabilirsiniz için Çelik Kasa sahibi ilk erişim sağlamak için tasarlanmıştır. Kaynakları listesine üreticileri olan deneyin biri aşımı kombinasyonları.

Kombinasyonları da farkında olmadan Çelik Kasa sahibi tarafından kilit kolay ayarlanmış olan tatlıya olan-bir doğum veya ehliyet numarası gibi kombinasyonları tahmin etmek.
Autodialers

Şirketler ve gruplar bir dizi kasalar açmak makineleri autodialing geliştirdik. Bir saniye içinde bir arada açabilir kurgusal makineleri aksine, bu makineleri genellikle kilit belli bir tip ve gereken döngüsü kombinasyonları binlerce aracılığıyla bir cihaz açmak için özeldir. Böyle bir cihazın iyi bir örnek bir proje Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden iki öğrenci - Kyle Vogt ve Grant Ürdün tarafından tamamlandı. Makinesinde, bir Sargent ve Greenleaf bir Diebold Çelik Kasa üzerinde 8.400 kilidi açmak için inşa edilmiş, 21.000 çalışan bilinmeyen bir kombinasyonu bulundu. [2] Lockmasters, Inc marketler iki autodialing makinaları bu 3 basamaklı kombinasyonun çeşitli iş Çelik Kasa kilitler. [3 ]

Hariç kilitlemek için dinler ve bir bilgisayar yardımıyla Ayrıca bir Autodialer gibi bir cihaz yumuşak matkap denilen var yapacağını insan manipülatör gibi mantık kararı verir. % 95 bir başarı oranı makine bu tip verilmiştir. [Değiştir]
Zayıf nokta delme

Çoğu kasalar açmak için, en duyarlı olan delme veya diğer fiziksel yöntemlerle uzlaşma zordur. Üreticileri matkap yayımlamak nokta diyagramlar Çelik Kasa belirli modeller için. Bu sıkı hem üretici ve locksmithing profesyoneller tarafından korunan vardır. Sondaj genellikle gözlem veya kilitleme mekanizmasının bypass tarafından Çelik Kasa erişim sağlamasını hedefleniyor. Sondaj en yaygın yöntem, çilingir tarafından kullanılan ve yaygın hırsızlık girişimlerinin durumlarda kullanılır, kilitler ya da zarar kilitleri arızalı.

Gözlemsel saldırılarında, matkap delik safekırıcı şifreli kilit iç devlet görünümü sağlar. Matkap noktaları çoğunlukla kombinasyon kilidi kadranının ekseni, ancak gözlem bazen üst taraf veya Çelik Kasa arka aracılığıyla sondaj gerektirebilir bulunmaktadır. Süre kilit gözlemleyerek, çilingir böylece çit ve düşme cıvata disengaged bir kilit kapıları hizalamak arama hesaplar.

Bypass saldırıları doğrudan şifreli kilit atlayarak cıvata mekanizması fiziksel manipülasyon içerir.

Tüm ama basit kasalar sondaj saldırılara karşı hardplate çelik uygulanması yoluyla korumak için tasarlanmıştır (son derece dayanıklı) veya kompozit hardplate giyimi (kobalt gibi metal bir döküm gömülü tungsten karbür bir fiş kesme uçları kırmak için tasarlanmış vanadyum alaşımları içinde matkap ucu) Çelik Kasa kilitleme civatalar gibi kilit mekanizması ve diğer kritik alanlarda korumak. Hardplate kullanımı geleneksel sondaj zaman Çelik Kasa karşı kullanılan başarısız olmasını sağlar. Delme hardplate aracılığıyla özel amaçlı elmas veya tungsten kullanımını gerektirir-karbür matkap-bit. O zaman bile, bu bir zaman kaybettiriyor ve kasalar, modern kompozit hardplates donatılmış zorlu bir süreç olabilir.

Bazı yüksek Çelik Kasakli kasalar ne bir bardak relocker denir kullanın. It temperli cam parçası Çelik Kasa kapı ve kilit kombinasyon arasında monte edilmiştir. It has teller kenarları bağlı. , Bu teller yüklü rasgele, bahar bulunan-civatalar yol. Eğer bir girişim, matkap veya meşale Çelik Kasa girebilmek için yapılır, civatalar serbest cam tatili. Bu civatalar ana kilitleme cıvata retraksiyon blok. Cam relocker, yan, üst, arka veya sondaj ile Çelik Kasa bir tatbikat için gerekli olabilir. Birçok yüksek modern Çelik Kasak cam ile birlikte termal relockers dahil-(genellikle eriyebilir bağlantı relocker kablolama bir parçası olarak relockers bazlı), bu da etkinleştirmek kasalar zaman sıcaklığını Çelik Kasa bir meşale ve termal karşı bir savunma olarak belirli bir düzeyi aşarsa püskürtme uçları.

Genelde manipülasyon daha hızlı Sondaj çilingir safecracking için cazip bir yöntem, ve delme kasalar genellikle tamir edilebilir ve hizmet döndü.

, Delme soyulması ve bir meşale kullanarak Çelik Kasa bir ödün diğer yöntemlerdir. Peeling Çelik Kasa dış deri kaldırmayı içerir.

Plazma kesiciler ve termal püskürtme uçları oksiasetilen fenerler daha sıcak ve yazmak için metal üzerinden Çelik Kasa bir kullanılabilir.
Kaba kuvvet yöntemleri

Çelik Kasa bir genel böylece artık fonksiyonel kasası zarar dahil çatlama diğer yöntemleri. Böylece açılabilir Bu yöntemler ciddi kuvvet ve hasar Çelik Kasa indirebilmek için patlayıcı veya diğer cihazlar içerebilir. Bu yöntem Çelik Kasa hasar olabilir içeriği olarak bakım gerektirir. Safe-kraker ne saat çekim olarak bilinir Çelik Kasa kapılar kapalı darbe için kullanabilirsiniz.

Sonra zorunlu olmalıdır Modern kasalar 'ile donatılmışlardır relockers' bir (yukarıda anlatıldığı gibi) olan aşırı güç tarafından tetiklenen sonra Çelik Kasa kilit yarı-kalıcı olacaktır (Çelik Kasa olan relocker takıldı sahip kombinasyonu veya anahtar tek başına olacak hayır uzun) yeterli. Bu nedenle profesyonel bir Çelik Kasa teknisyen yerine kaba kuvvet bir böylece relocker bırakmadan riski olmayan Çelik Kasa açmak için manipülasyonu kullanarak edecektir.
Radyolojik yöntemler

X gibi radyasyon Penetran-ışını radyasyon kilit iç mekanizmasının iç açısal ilişkileri ortaya çıkarmak için birlikte anlamak için kullanılabilir. Modern kasası kilitleri hafif malzeme naylon gibi bu tekniği boşa çıkarmak için, en Çelik Kasa dış çok yoğun metallerden yapılmış beri yapılmaktadır.
Banka tonoz içine Tünel

Genellikle kapalı olan kazı ekipmanları kullanarak tünel var Çelik Kasa kraker tarafından tehlikeye edilmiş bulunan Büyük banka tonoz. Çelik Kasa Bu yöntem-çatlama bina devriye tarafından karşılık yapılmış-yeraltı tonoz etrafında pasajlar. Bu devriye-tünel geçişleri için bir tonoz herhangi bir girişimlerinin erken tespiti sağlar.
Medya tasvirleri

Filmler genellikle Çelik Kasa saldırganın döner kombinasyonu kilidinin kombinasyonu belirlemek için parmaklarınızla veya hassas bir dinleme cihazı kullanarak Çelik Kasa kilit ile birlikte belirlenmesi betimliyor. Diğer filmleri de patlayıcı ve diğer cihazların kasaları açmak için ayrıntılı bir düzeni betimliyor.

Biraz daha ünlü film şunlardır:

* A alındı Reformasyon (1909)
* Asphalt Jungle (1950)
* Rififi (1955)
* You Only Live Twice (film) (1967) Live
* Kim Nane Minding nedir? (1967)
* Olsen Gang (1968-98)
Her Majesty's Secret Service (film) (1969) On *
* Thunderbolt and Lightfoot (1974) (1974)
* No Deposit, No Return (1974)
* Thief (1981)
* Vabank (1981)
* Kısa Devre 2 (1988)
* Die Hard (1988)
* Hudson Hawk (1991)
* Killing Zoe (1994)
* Heat (1995)
* Safe Men (1998)
* Newton Boys (1998)
* Blue Streak (1999)
* Small Time Crooks (2000)
* Ocean's Eleven (2001)
* Puan (2001)
* Panic Room (2002)
* Italian Job (2003)
* Bad Santa (2003)
* Brainiac (2003) Çelik Kasa sonunda kinetik enerji turu ateşlenmiş bir Challenger 2 Tank kullanarak kırık oldu.
* Ladykillers (2004)
* Bank Job (2008)

Üç safecracking yöntemleri filmlerde görüldü da televizyon programı MythBusters, bazı başarı ile test edildi. [4]
Ayrıca bakınız

* Erişim kontrolü
* Kilit picking
* Fiziksel Çelik Kasak
* Çelik Kasak
* Çelik Kasak mühendisliği

Referanslar

1. ^ Richard P. Feynman olarak Ralph Leighton söyledim; Edward Hutchings (1985) tarafından düzenlenebilir. "Eminim Şaka yapıyorsun, Bay Feynman!": Tuhaf bir karakterin maceralarını. New York: W.W. Kuzey. ISBN 0-393-01921-7.
2. ^ "Vogt, Kyle, Robotik Açma ve Dünya, http://web.mit.edu/kvogt/www/safecracker.html, değiştirme 2007/05/19 alınmış
3. ^ Lockmasters, Inc. "Kasa Servis". Basın açıklaması. http://lockmasters.com/LKM_Static/Pdfs/Safe% 20Lock% 20Servicing.pdf. 2007/05/19 alındı.
4. ^ "Crimes and Myth-Demeanors 1". Mythbusters. 12 Temmuz 2006. No 54, sezon 4.

Dış bağlantılar

* Bilgisayar mühendisleri için Safecracking
* Çelik Kasa tarih ve modern kasası mühendislik çatlama
* Çelik Kasa robot çatlama
* Çelik Kasa test video

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder